Hvad er fordelene ved at have et pantebrev?

Bankens låneproces er besværlig. Vi giver dig bedre mulighed for at få pantebrev og tilpasser det til dig. Lån fra 5,50% i rente.

This is some text inside of a div block.

Lånebeløb

500.000

kr.

$0

200.000 kr.

5.000.000 kr.

Your submission has been received! And I will delete it, don't worry about spam.
You can clone the project or check the documentation to learn how to use it.
This error is showing because you guys consumed my entire monthly free submissions.
This is some text inside of a div block.

Lånebeløb

500.000

kr.

$0

200.000 kr.

5.000.000 kr.

Your submission has been received! And I will delete it, don't worry about spam.
You can clone the project or check the documentation to learn how to use it.
This error is showing because you guys consumed my entire monthly free submissions.
Beregn pantebrevslån

Pantebrev

Et pantebrev sikrer den bedste form for finansiering i Danmark. Få svar på dine spørgsmål og se hvilke muligheder du har fået at få et pantebrev.

Hvad er et pantebrev?


Et pantebrev er et dokument, der giver långiveren ret til at inddrive et lån fra en låntager, hvis låntageren ikke betaler tilbage. Dette kan ske ved at långiveren kan sælge pantet, som er det, der er angivet i pantebrevet, for at dække lånets omkostninger.
For at indfri et pantebrev skal låntageren betale det fulde beløb, der er angivet i pantebrevet. Dette kan gøres ved at betale lånet i én gang og hvis låntageren ikke kan betale hele beløbet kan långiveren kræve at boligen sælges på tvangsauktion.


Hvordan indfrier jeg et pantebrev?


Hvis du ønsker at indfri et pantebrev i din ejendom, skal du tage kontakt til kreditor for at få en restgældsopgørelse over det skyldige beløb. Denne restgældsopgørelse indeholder gældsoplysninger om realkreditlånet eller pantebrevslånet så du kan indbetale det skyldige beløb. Når du har indbetalt det skyldige beløb har kreditor pligt til at fjerne deres pant i din bolig.


Hvad er fordelene ved et pantebrev?


Pantebreve har mange fordele for både långivere og låntagere. For långivere betyder det at de har en sikkerhed for, at deres lån bliver tilbagebetalt. For låntagere betyder det at de får adgang til boliglån der har lavere rente og som udgangspunkt ikke kan opsiges af kreditor. Lånet får sikring igennem det tinglyste pant i fast ejendom og långiver modtager herefter faste ydelser fra låntager. Når pantebrevet er tinglyst kan der ske en udbetaling af pengene fra långiver til låntager i et forhold der nu kaldes kreditor og debitor.

Sådan får du pantebrev i hus

Et pantebrev i hus får du når du enten ønsker at købe et hus, eller hvis du ønsker at låne i din friværdi i huset. Hvis det ikke er muligt at få et realkreditpantebrev, kan du ansøge om at få et pantebrevslån. Vi formidler alene pantebrevslån, og ikke realkreditlån. Når du er blevet godkendt til lånet, tinglyses det ved at du som ejer godkender pantebrevet på ejendommen. Dermed tages der både pant i boligen og der oprettes en gældsaftale på samme tid.

Kan man indfri et pantebrev?

Man kan godt indfri et pantebrev, afhængigt af typen samt de underliggende vilkår i aftalen. Såfremt der er tale om et almindeligt pantebrevslån, kan dette typisk indfries til kurs 100 til 103. Dette tilsvarer at du typisk skal betale 0% til 3% af lånets restgæld i gebyr for indfrielse af lånet. Er det et realkreditpantebrev med fast rente, kan kursen maksimalt indfries til kurs 100 og kan i nogle tilfælde handles til under kurs 100 - hvis renten er meget højere når lånet indfries.

Hvad betyder nedlysning af pantebrev?

Når et pantebrevslån er blevet indfriet kan man aflyse eller nedlyse pantet. Dette kan man selv gøre gratis på tinglysning.dk.

Fakta om pantebreve

1. Et pantebrev er et dokument, der giver en kreditorer ret til at tage pant i en ejendom som sikkerhed for et lån.

2. Pantebreve kan bruges til at sikre lån til både personer og virksomheder.

3. Pantebreve kan bruges til at sikre lån til køb af ejendomme, udstyr, inventar og andre værdier.

4. Pantebreve kan også bruges til at sikre lån til finansiering af virksomhedsdrift.

5. Pantebreve kan hjælpe med at reducere risikoen for kreditorer, da de har ret til at tage pant i ejendomme som sikkerhed for lånet.

6. Pantebreve kan hjælpe låntagere med at få adgang til lån med lavere renter og længere løbetider.

Typer af pantebreve

Der findes følgende typer af pantebreve

Realkreditpantebreve er det mest benyttede i Danmark og udstedes af realkreditinstitutter. Pantebrevet kan benyttes i ejerboliger samt fritidsboliger, og er den billigste form for boligfinansiering. Aftalen giver långiver pant i ejendommen og er samtidigt et gældsbrev, hvor køber erkender at skylde beløbet til realkreditinstituttet.

Pantebrevslån giver, ligesom et realkreditpantebrev, pant i ejendom og er samtidigt et gældsbrev hvor låntager erkender at skylde et beløb til långiver. Typen af pantebreve er nu næsten komplet erstattet af almindelige ejendomskreditlån, som udstedes af ejendomskreditselskaber, og omtales i daglig tale som ejendomskreditlån. Det særlige navn har en historisk oprindelse, da det tidligere var populært at finansiere hele eller dele af et boligkøb med et sælgerpantebrev. Når en husejer solgte sin bolig, udstedte sælgeren et pantebrev til køberen, som altså fik finansieret noget af købet igennem et lån til sælger.

Ejerpantebreve anvendes typisk når en ejer af en bolig ønsker at stille økonomisk sikkerhed uden at dette nødvendigvis indebærer et lån. Et ejerpantebrev bruges ofte i forbindelse med optagelse af en kassekredit. Det særlige ved det er, at ejeren af ejerpantebrevet juridiske set både er låntager og långiver. Ejeren kan dog vælge at overdrage ejerpantebrevet til f.eks. en bank i forbindelse med optagelse af et lån, hvilket kaldes en underpantsætning.

  • Afgiftspantebrev

Et afgiftspantebrev, er trods sit navn, ikke et pantebrev, men en måde at ´parkere´ en tinglysningsafgift i en bolig. Hver gang der tages pant i en bolig, betales der en tinglysningsafgift til staten der tilsvarer 1.45% af hovedstolen. Når et pantebrev indfries, eller er betalt ud, har man mulighed for at omdanne det til et såkaldt afgiftspantebrev. Dette afgiftspantebrev kan så genbruges såfremt man ønsker at optage lån i boligen igen. Dermed slipper du for at betale afgiften på de 1,45% flere gange.

  • Skadesløsbrev

Et skadesløsbrev er et pantebrev, der skal dække et gældsmellemværende, der ikke nødvendigvis er opgjort endnu. Dette kunne f.eks. være kassekredit. Der er dog visse udfordringer med et skadesløsbrev, som gør at ejerpantebreve er mere populære ved optagelse af en kassekredit.

Vores rådgivere sidder klar til at hjælpe dig

En MitBoliglån kundeserviceagent klar til at elp du får et lån | mitboliglaan.dk

Hvad gør I anderledes?

Hos Mit Boliglån kan vi tilbyde en personlig og effektiv service, der gør det nemmere for dig at få boliglån. Vores service handler om dig, og vi vurderer din ansøgning som en helhed, så du kan få en rente, der passer til din enkelte situation. Derudover har vi en simpel proces med færre led, så du kan blive godkendt til boliglån hurtigt. Vi er særligt relevante for dig, der ikke har tid til at vente på en godkendelse, eller for dig, der har fået afslag fra realkredit- og banklån.

Hvad kan jeg låne til og hvor meget?

Du kan låne penge til at købe en bolig eller låne i din friværdi. Du kan låne til ejerbolig, fritidshus og andelsbolig. Vores kunder låner typisk mellem 200.000 kroner og 10.000.000 kroner. Det afhænger af boligens værdi, din økonomi og dit behov, hvor meget du kan låne.

Hvad er jeres lånevilkår?

Du kan få et lån med en løbetid på op til 25 år. Renten kan være enten variabel fra 5,50% eller fast fra 7,00%. Boliglånet har vilkår, der minder om realkreditlån - det betyder, at kun du kan opsige lånet. Du er ikke forpligtet af et tilbud, og du kan fortryde lånet inden for 14 dage efter det er blevet udbetalt.

Hvorfor er realkreditlån billigere end jeres lån?

Realkredit- og banklån er ofte billigere end vores boliglån. Derfor anbefaler vi, at du undersøger muligheden for at få et realkreditlån, hvis du har tid. Den lavere rente skyldes den særlige måde, hvorpå realkredit- og banklån er konstrueret, samt den måde, hvorpå risikoen på lånet vurderes. Det er også grunden til, at låneprocessen i en bank kan være langsom og at mange får afslag.

Nemt at indfri og omlægge

Indfrielse af boliglånet er en nem proces, f.eks. hvis du på et tidspunkt får mulighed for at få et billigere lån eller du sælger boligen. Vi vil selvfølgelig støtte dig i denne proces og hjælpe dig så godt videre som muligt.

Kan I hjælpe alle?

Uanset om du har en god eller dårlig økonomi, tager vi dig seriøst. Selvom vi kan hjælpe flere med at få lån end bankerne kan, så lykkes det desværre ikke altid. Nogle gange kan vi ikke finde en långiver, der passer til din situation, og andre gange er din økonomi bare ikke klar til et lån.

Hvad hvis jeg har gæld til SKAT eller står i RKI?

Hvis du har fået et udlæg i din bolig, men stadig har friværdi, kan vi ofte hjælpe dig med at få et boliglån. Det kan derimod være svært for os at hjælpe, hvis du ønsker at købe et hus og samtidig står i RKI eller har gæld til SKAT."

Hvem låner ud?

Vi formidler boliglån i samarbejde med banker og større professionelle långivere.

Hvad er Mit Boliglån

Mit Boliglån formidler boliglån med det formål at finde de bedste vilkår for dig. Vi er et brand under Ejendomskreditselskabet Danmark ApS, der er under tilsyn af Finanstilsynet.

Ansøg, skriv eller ring. Vi tager personligt hånd om dit boliglån.

tilbud@mitboliglaan.dk

61 104 004

Åbningstider: mandag til fredag, 8:30 til 17:00, lørdag 10:00 til 14:00

Vores kunder synes om os

Susanne
tikøb

Tak for hjælpen!

Star rating iconStar rating iconStar rating iconStar rating iconStar rating icon

Mit Boliglån sagde JA, og de arbejdede professionelt og hurtigt. Jeg blev guidet trygt gennem processen, og følte mig godt rådgivet og hørt - til en rente der lå tæt op ad hvad min bank oprindeligt ville tilbyde mig.

Kasper
roskilde

Super service 👍🏻👍🏻

Star rating iconStar rating iconStar rating iconStar rating iconStar rating icon

Så kan almindelige mennesker endelig få en fair behandling, når det gælder huskøb. Kommunikation i topklasse, og uden en bunke papirer som er unødvendige for en kreditvurdering. Vores lån var i hus på et par dage.

Piotr
hvidovre

Fair, god og hurtig behandling

Star rating iconStar rating iconStar rating iconStar rating iconStar rating icon

Vi blev godt behandlet. Carsten var meget hjælpsom, tålmodig, imødekommende og venlig hele vejen igennem.

Close Cookie Preference Manager
Denne hjemmeside bruger cookies
Vi bruger cookies til at tilpasse vores indhold, huske indstillinger og udføre statistik.
Nødvendig*
Cookies hjælper med at gøre en hjemmeside brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner
Made by Flinch 77
Oops! Something went wrong while submitting the form.